Buikvet, wat kun je eraan doen? 1

Buikvet, wat kun je eraan doen?

Buikvet verstoort ons ideaalbeeld.  Een strakker buik, of  ‘six-pack’ is een droom van veel volwassenen. Als je op middelbare leeftijd bent, teveel eet of een biertje teveel hebt gedronken, dan is de kans groot dat je een zwembandje hebt waar je graag van af wilt.

Hoe kun je nu het beste van dat overtollige vet af te komen? kan dat door bepaalde etenswaren te laten staan, op dieet te staan, of bepaalde oefeningen te doen?

buikvet

buikvet

Buikvet verliezen

Er is nog hoop: U kunt van het overtollige buikvet af komen. Het is vaak zo dat vet op of rondom uw buik het eerste verdwijnt als u begint met lijnen.

Of u nu een ‘appel’ figuur heeft met overtollig vet rond uw middel, of ‘peervormig’ bent met wijde heupen en dijen. Wanneer u gaat afvallen zult meer rondom de buikstreek afvallen dan elders. Zo’n 99 procent van alle afvallers zullen meer rondom de buikstreek afvallen dan rond andere delen van hun lichaam.

Dat komt omdat vet rondom de ingewanden (buik) een hogere metabolische activiteit heeft en makkelijker kwijt te raken is dan onderhuids vet, vooral als u rijkelijk met vet in uw buikstreek bedeeld bent. En hoe meer u afvalt, des te groter is de kans dat ook uw buikvet verdwijnt. Hoe groter het overgewicht hoe sneller u resultaat ziet rondom de buikstreek.

Buikvet verbranden

Kun je vet in je buikstreek ook verbranden? Daar zijn de meningen over verdeeld. Wie meer gaat bewegen verbrandt onmiskenbaar vet, maar of dat nu ook perse buikvet is, dat is niet zeker. Het kan namelijk zijn, dat wanneer u gaat wandelen, dat u vooral vet op andere plaatsen verbrandt.

En dat is iets wat zich maar heel erg moeilijk laat beïnvloeden. Het is dus ook zeker niet zo dat u alleen met sit-ups het vet in uw buikstreek kunt laten smelten. We hebben aan dit thema ‘plaatselijk afvallen‘  al een keer een bericht gewijd waarin deze materie wordt uitgelegd.

Dieet voor buikvet?

Het heilige dieet voor de verwijdering van lichaamsvet specifiek op en rondom uw buik bestaat niet. Maar als u gewoon zorgt dat u gaat afvallen en zijn de resultaten vooral bij uw buik snel zichtbaar!