Wilt u ook een platte buik deze zomer?

Een aantal tips om ook deze zomer weer in u mooie bikini of in die strakke spijkerbroek te passen. Het is even de tanden op elkaar maar met een aantal makkelijke oefeningen is ook voor u een plattere buik binnen handbereik. Even ruimte maken en u kunt aan de gang met een aantal simpele oefeningen. Deze oefeningen zijn effectief, makkelijk en nemen niet veel tijd in beslag.

Het is niet moeilijk om dat buikje te “verstoppen” onder een iets wijder shirtje maar het is toch fijner om met een platte buik de zomer in te gaan.
Over het algemeen zijn na twee weken al de eerste resultaten te zien. Een slechte houding en een overdaad aan ( te vet) eten beschadigen onze buikspieren waardoor deze slap worden. Een goede houding is heel belangrijk.

Tip:
Ga recht tegen een muur staan met de voeten een stukje uit elkaar. Tussen de holte van je rug en de muur zit dan ruimte, je kunt deze ruimte kleiner maken door je bekken te kantelen. Je voelt meteen dat je buikspieren samentrekken. Dit is een oefening die je de hele dag kunt doen tijdens diverse bezigheden. Voor de meeste mensen bohoren buikspieroefeningen tot de minder aangename bezigheden. Maar voor een blijvend en goed resultaat kun  je er niet omheen. Het moet een onderdeel van je dagelijkse ritme worden.

Buik en rugoefeningen:
Omdat je rug en buik bij veel oefeningen samen moeten werken is het niet alleen belangrijk om je buik, maar ook je rug te trainen.
Ga op je buik liggen en aan weerskanten van je borst houd je een hand. Duw de bovenkant van je lichaam een stukje van de grond af, waarbij je knieen en je handen als steun dienen. Trek je buik in voor je gevoel zo dicht mogelijk naar je ruggengraat en houd dit 10 tot 60 seconden vol.
Als u dit dagelijks doet zorgt het op den duur voor een stevigere buikspieren en een sterkere rug.