afgetraind lichaam

Wat is de beste aanpak voor een sixpack

Een strakkere buik, of een zogenoemde ‘sixpack’ is een droom van veel volwassenen.

Als je op rond de 40 bent, af en toe een biertje teveeel drinkt of teveel eet, dan is de kans groot op een zwembandje en dat is iets wat iedereen wil voorkomen. Wie last heeft van zo’n zwembandje wil er graag vanaf.

Een sixpack ook voor vrouwenWat is de beste strategie om van dat overtollige vet af te komen? Is het echt zo simpel om bepaalde etenswaren te laten staan, op dieet te staan, of bepaalde oefeningen te doen?   Iedereen  kan van het overtollige vet af komen maar er is geen geheime formule voor.

Het goede nieuws is dat buikvet het eerste verdwijnt als je begint met afvallen. Of je nu een ‘appel’ figuur met overtollig buikvet, of ‘peervormig’ bent met wijde heupen en dijen.  Zodra je gaat afvallen zal je naar ratio het meest rondom de buikstreek afvallen dan ergens anders. Zo’n 99 procent van de mensen die afvallen zullen meer rondom de buikstreek afvallen dan van het bovenste deel van het lichaam.

Waarom verlies je buikvet het eerst?

Vet rondom de ingewanden (buik) heeft een hogere metabolische activiteit en makkelijker kwijt te raken dan onderhuids vet, vooral als je er veel van hebt.  En hoe meer je afvalt, des te groter is de kans dat je buikvet kwijtraakt.

Personen met zeer veel overgewicht zullen sneller resultaat zien rondom de buikstreek dan iemand die minder buikvet heeft.

Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats. Er is nog een heel verschil tussen afvallen en buikvet verliezen en door trainen tot u een sixpack heeft. Want in tegenstelling tot wat veel mensen menen is plaatselijk afvallen niet zo eenvoudig. Er is dus wel degelijk werk aan de winkel.

Wie regelmatig beweegt leert al snel dat er buiten de ‘sixpack’ heel veel andere voordelen zijn die gepaard gaan met bewegen.