Tweederde Britten heeft te weinig lichaamsbeweging

Soms lijkt het erop dat de Amerikanen de dikkerds van de wereld aan het worden zijn. Zwaarlijvigheid is in de Verenigde Staten een enorm probleem, en alle onderzoeken wijze uit dat Amerikanen gemiddeld steeds zwaarder worden.

Uit een recent Engels onderzoek blijkt dat in het Verenigd Koninkrijk de trend gelijk is en dat ook Britten steeds zwaarder worden. Tweederde van hen beweegt onvoldoende. Volgens de Engelse regering zouden Britten gemiddeld een half uur per dag een licht tot middelmatige inspanning moeten leveren, maar is een flinke inspanning beter.

De resultaten van een onderzoek dat gehouden is door de  Chartered Society of Physiotherapy (CSP) zijn als volgt;

  • Slechts 13% van de ondervraagden wist hoeveel ze zouden moeten bewegen volgens de norm van de overheid
  • Meer dan eenderde (39% om precies te zijn) raakte buiten adem als ze een trap op moesten lopen.
  • Bijna 40% zei meer te bewegen als sport/beweging gratis waren
  • Zo’n 35% van de ondervraagden wijt het niet bewegen aan ’te druk op het werk zijn’.
  • Meer dan de helft van de ondervraagden zou meer gaan bewegen als ze die beweging onderdeel konden maken van hun dagelijkse leefpatroon.

Een van de onderzoekers stelt dat veel van de ondervraagden een verkeerd beeld hebben.  Beweging hoeft niet duur te zijn, is niet saai en kan gemakkelijk worden ingepast in je leefpatroon, al denken veel ondervraagden het tegenovergestelde. Wie tijdens de lunchpauze van maandag tot en met vrijdag een half uurtje gaat wandelen voldoet aan de norm. En daar is niets moeilijks aan.