Niet onnodig aankomen deze zomer?

Wilt u ook genieten van een onbezorgde zomervakantie. Dat kan, maar blijft dit ook zonder gevolgen als u weer naar huis gaat? 
Veel mensen gaan met angst en beven op de weegschaal staan na de vakantie. Een aantal tips om niet onnodig aan te komen tijdens uw vakantie:

Voor veel mensen betekent vakantie lekker eten, drinken, terassen en weinig bewegen. Als je niet te veel aan wilt komen is bewegen, ook tijdens de vakantie, belangrijk. Probeer daarom af te wisselen met af en toe een sportieve activiteit zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Genieten van de lokale eetgewoonten mag gerust, maar doe het met mate, de kilo’s zullen er aan “aanvliegen”. Eet rustig en kauw goed zodat je op tijd weet wanneer je genoeg hebt gehad.

Je vakantie wordt echt niet leuker als je meer eet. Eet regelmatig een groente of fruitsalade uit de lokale keuken. Probeer zo min mogelijk “tussendoortjes” te eten en neem in plaats van een roomijsje een waterijsje of een sorbetijs. Je kunt ook lekker olijven eten in plaats van een volledige tapasschotel. Vervang het lekkere pilsje af en toe een door een koel glas water.