Nederlanders eten gevarieerder
Nederlanders zijn in vergelijking met een aantal jaar geleden gevarieerder gaan eten. Ook worden steeds minder tussendoortjes gegeten en wordt op vaste momenten gegeten. Toch zijn de Nederlanders gemiddeld zwaarder geworden dan in 2006.
Risicofactor: Uit het onderzoek komt naar voren dat het aantal Nederlanders met een zogenoemde Body Mass Index met verhoogd gewichtsrisico is toegenomen.
De onderzoekers concluderen hieruit dat de vele gezondheidscampagnes de mensen bewust maken van overgewicht, maar er wordt over het algemeen niet veel mee gedaan om overgewicht te voorkomen.
Ontbijten: Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlanders steeds vaker ontbijten. Dit jaar ontbijt ruim 80% procent van de bevolking minimaal vijf keer per week. Ook het nuttigen van tussendoortjes in de ochtend stijgt, terwijl in de middag en avond steeds minder tussendoortjes worden gegeten. Het aantal eetmomenten per week blijft de laatste jaren stabiel op 28 in plaats van de 21 van ontbijt, lunch en diner.
Uit eten: Ook eten Nederlanders steeds minder buiten de deur. Dit komt natuurlijk ook door de kredietcrisis maar het is wel zo dat als men uit eten gaat dit verantwoord is en men kiest voor natuurlijke mooie en gezonde gerechten. Snacken doet men steeds minder buiten de deur.
Nog maar 12 procent van de bevolking bezoekt minimaal één keer per week een snackbar, cafetaria of fastfoodrestaurant.
Een op de vier ondervraagden zegt nooit een dergelijke eetaangelegenheid te bezoeken.