Slanker blijven door langer te slapen.

Slapen uw kinderen ook lekker uit in het weekend? Geen nood, het is alleen maar goed voor ze.  Kinderen die langer slapen hebben volgens onderzoekers minder kans op overgewicht. Chinees onderzoek heeft dit aangetoond,  er is een verband tussen weinig slaap en een verstoord metabolisme, wat de calorie-opname doet toenemen en de kans op overgewicht vergroot.  

Deze onderzoekers ondervroegen ruim 4000 ouders van schoolkinderen naar  hun levensstijl, slaappatroon, gewicht en voeding Uitslapen of niet?
Gemiddeld sliepen de kinderen negen uur voor het naar school gaan.

Maar een significante groep sliep minder dan acht uur. Wie in het weekend uitsliep, had evenwel géén problemen met zijn of haar gewicht. Wie niet kon (of mocht) uitslapen, worstelde wel met de kilo’s.

De extra slaap helpt namelijk om minder calorieën op te nemen, omdat er maaltijden gemist worden of er minder gesnackt wordt tussendoor.

De wetenschappers concluderen dat uitslapen in het weekend cruciaal is voor schoolkinderen, zodat ze de slaap inhalen die ze in een drukke week missen.

Het is niet de eerste keer dat te weinig slaap wordt gelinkt aan overgewicht, al werd dat onlangs nog weerlegd door een andere studie.