obesitas chirurgie

Obesitas chirurgie is niet voor iedereen

Obesitas chirurgie is niet bedoeld voor iedereen. Iemand die een kilootje te veel weegt, maar geen ernstig overgewicht heeft, mag de chirurgische ingrepen ter behandeling van obesitas niet eens ondergaan. Er zijn diverse mogelijkheden om via een chirurgische ingreep te gaan afvallen. Als u HIER klikt komt u bij een pagina met ingrijpende en minder ingrijpende medische ingrepen om af te vallen.

Zo’n chirurgische ingreep is ook niet geheel zonder risico’s. Bij behandelde patiënten treden er soms complicaties op. Ook ligt het sterftecijfer nog altijd hoger dan je zou verwachten. Een operatie kan dus niet zomaar omdat de patiënt dat wil. Eerst  wordt er gekeken naar de BMI. Patiënten met een BMI hoger dan 40 komen meestal wel in aanmerking voor de ingreep.

Die mensen lijden aan morbide obesitas. Dat wil zeggen dat hun gezondheid zo erg in het gedrang komt dat ze dringend moeten afvallen. Patiënten met een BMI tussen 35 en 40 komen doorgaans ook in aanmerking voor de ingreep. Veel doktoren zullen in eerste instantie proberen om patiënten die om een operatie vragen door een dieet af te laten vallen. Pas als duidelijk is dat dat niet gaat lukken worden stevigere maatregelen overwogen.