Cambridge Dieet producten

Cambridge Dieet

Het Cambridge Dieet is bezig aan een gestage opmars. Het dieet is niet nieuw. In 1970 werd het, zoals de naam al doet vermoeden, ontwikkeld door voedingsspecialisten die werkten aan de universiteit van Cambridge in Groot Brittannië.

Het Cambridge dieet is een methode die werkt met maaltijdvervangers. Deelnemers vervangen hun maaltijden door de soepen shakes en repen die zij betrekken van hun consulent. Deze Cambridge producten bevatten bijna geen vetten, calorieën en koolhydraten. Wel zijn de Cambridge producten rijk aan eiwitten en bevatten ze de nodige vitamines, vezels en mineralen.

U wilt natuurlijk het vet kwijtraken als u op dieet gaat. Uw lichaam verbruikt  eerst de opgeslagen koolhydraten daarna, gaat uw lichaam uw vetvoorraad aanspreken. In het Cambridge dieet zit slechts een geringe hoeveelheid koolhydraten. Die worden meestal snel door het lichaam als energie verbruikt.

Cambridge Dieet productenStart van het Cambridge dieet

Bij de start van het  Cambridge Dieet nuttigt u 3 keer per dag een maaltijd. Zo’n maaltijd bevat 155 kcal en dat is heel erg weinig. Per dag eet u dus ongeveer 500 calorieën. Doordat u zo weinig calorieën gebruikt valt u enorm snel af. Om de afvalstoffen kwijt te raken moet u ongeveer 2.5 liter water per dag drinken.

Na deze eerste fase waarin u snel af valt wordt het aantal Cambridge dieet maaltijden afgebouwd en gaat u weer langzaam overschakelen op de normale maaltijden. Hierbij ligt de focus op het opbouwen van de hoeveelheid koolhydraten.

Cambridge dieet beheerfase

nadat u bent afgevallen komt misschien wel de moeilijkste opdracht: Op gewicht te blijven.  Hiervoor volgt u binnen het Cambridge dieet een beheerfase waarin het uiteindelijke voedingspatroon wordt uitgewerkt.

Cambridge dieet begeleiding

Wie start met het Cambridge dieet wordt begeleid door een consulent. Hij/zij begeleidt u tijdens uw afvalpoging, levert de producten die u eet en helpt u door moeilijke tijden heen. Bijna alle consulenten zijn ervaringsdeskundigen.

Wanneer u start met het Cambridge Dieet valt u waarschijnlijk vrij snel af. Het volgen van het dieet kost u ongeveer 50 euro per week en dat is een behoorlijke investering. Mensen die het Cambridge Dieet volgen vallen in eerste instantie flink af, en dat is waarschijnlijk dan ook de reden dat het Cambridge Dieet zo populair is onder lijners.

Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats. 500 tot 800 calorieën per dag is gewoon erg weinig. Wie gedurende langere tijd zo weinig energie inneemt loopt het risico om te crashen. U valt niet meer af. Wanneer u uw normale eetpatroon herstelt, wordt u direct weer zwaarder.

De kunst zit hem dus vooral in het op gewicht blijven na de afvalpoging. Wie na het Cambridge Dieet in oude (eet) en beweeggewoonten vervalt, zal ongetwijfeld weer aankomen.

2 antwoorden
 1. LINDA MULLER
  LINDA MULLER zegt:

  Ik ben wel geinterreseerd in jullie dieet maar mag je naast de 3 maaltijden ook nog groente en fruit eten?Wil graag 10 kilo kwijt weeg nu ongeveer 83 kilo en ben 1.67, en ben 49 jaar.
  En krijg je een consulent in face tot face of is het via de e.mail.

  Hoop snel iets van u te horen,
  Alvast vriendelijk dank.
  Linda Muller.

Reacties zijn gesloten.