Keukenkast en keldertrap opnieuw indelen

Afvallen? Tijd om de koelkast, keukenkastjes en kelder opnieuw in te delen

Wie wil afvallen denkt de hele dag aan eten. En dat is te begrijpen. Wie met eten geconfronteerd wordt heeft het moeilijker om af te vallen. Ook dat snapt iedereen. Geen eten zien en niet in de verleiding komen helpt bij het afvallen. Maar wist u ook dat ‘zien’ meer doet eten dan u dacht?

We kiezen het eten dat we het eerst zien

Mensen zijn gewoontedieren. Ook als ze eten uitzoeken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de kans dat u het voedingsmiddel dat u het eerst ziet ook als eerste pakt drie keer zo groot is dan de kans dat u het vijfde product pakt dat u ziet. Volgens de onderzoekers heeft de plek waar we onze voedingsmiddelen bewaren een enorme invloed op ons consumptiepatroon.

De onderzoekers melden ook dat mensen die moe zijn, na bijvoorbeeld een dag hard werken, nog meer geneigd zijn om dat te eten wat vooraan staat in de koelkast, het keukenkastje, de snacklade of het schap in de kelder.

Argeloos eten

Argeloos kiezen wordt vaak gevolgd door argeloos eten. Wie aan het internetten is heeft zo een zak chips leeg zonder daar erg in te hebben.

Alles opnieuw indelen?

Wat kunt u nu met deze kennis. Wel allereerst ervoor zorgen dat u minder snel in de verleiding komt. Haal als u wilt afvallen geen energierijke levensmiddelen in huis. En als u dat toch doet (u woont waarschijnlijk niet alleen) zorg er dan voor dat deze voedingsrijke levensmiddelen niet grijpklaar vooraan in de koelkast staan. Zet een flinke mand met fruit en groenten op tafel. Als u daar argeloos meer van eet, dan is er niets aan de hand. Sterker nog, u valt er waarschijnlijk van af.

Ook in de kelderkast kunt u de voedingsmiddelen waar u dik van wordt verbannen of naar achteren verplaatsen. Het is even wennen, maar op termijn zult u waarschijnlijk zonder dat u het in de gaten hebt, minder calorieën binnen krijgen.