Gemakkelijke- gezonde maaltijden voor de zomer.

Heeft u ook weer de zomerkriebels? We willen allemaal wel een paar kilo kwijtraken in de zomerperiode. We dragen luchtige kleding, en dat vraagt vaak ook om weer eens kritisch naar onszelf te kijken. Het is ook zo dat we in deze zomerperiode minder behoefte hebben aan zware warme maaltijden. Daarom kiezen veel mensen voor lichte, frisse en snelle maaltijden. Een voorbeeld  zijn salades die zowel met groente als met fruit kunt bereiden.

Vaak heeft men ook geen zin om uren in de keuken te staan voor het bereiden van de maaltijd.
Een lekker en voedzaam alternatief is soep, er zijn zowel warme als koude soepen, de warme maaltijdsoepen kennen we allemaal maar minder bekend zijn de koude soepen.

Een van de bekendste kouden soepen is Gazpacho, dit is een Spaanse soep op basis van verse tomaten, ook de komkommer-dillesoep is zeer voedzaam en gezond.
Als u als vooraf een van deze soepen eet heeft u direct minder behoefte aan een zwaar hoofdgerecht en kunt u vaak volstaan met een salade of wat gegrilde groente met wat rijst. Zit u lekker in het zonnetje en heeft u behoefte aan iets fris, neem dan geen ijs maar een lekker stuk frisse watermeloen.

Probeer ook eens wat uit, trek uw koelkast open en kijk eens wat u heeft liggen, u kunt meer dingen combineren dan u denkt, groente en fruit zijn vaak een heerlijke mix.

En drink i.p.v. frisdrank eens lekkere verse muntthee, een paar blaadjes verse munt in kokend water, het smaakt heerlijk en het ziet er ook nog eens fris en zomers uit.