Op dieet en uit eten kan dat samen?

Lekker uit eten gaan wie vindt dat niet gezellig? Maar dit wordt wel lastiger als je op dieet staat. Een lekker voorgerechtje of zo’n overheerlijk dessert, al snel heb je 1000 extra calorieën te pakken. Toch kun je best meegaan naar een restaurant. Zorg dat je goed duidelijk maakt aan het personeel wat je wel en niet mag eten.

Laat je vooral niet verleiden om toch maar mee te doen met de rest. Een lekkere salade met een magere dressing en friet mag best een keer,  maar wel bereid zonder dit te bakken in vette frituurolie. Eet geen pastasalade en vraag naar gestoomde groente. Het lijkt allemaal nogal omslachtig maar in de meeste restaurantkeukens zijn stoomovens aanwezig.
Ook geroosterd brood is een optie, let echter wel op dat ze het van tevoren niet besmeren met vette roomboter omdat het dan zo’n mooi bruin kleurtje krijgt.

Sushi is ook een gezonde keus, maar vraag wel of het op z’n Japans is klaar gemaakt en niet gefrituurd omdat we het hier in het Westen zo lekker vinden dat het knapperig is.