wandelen002-320

Vet verbranden in de bergen

wandelen002-320Wie wil afvallen en de kilo’s eraf wil houden, die moet extra bewegen. Er is ook nog een andere optie; verhuizen naar een plaats hoog in de bergen, zo blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek.

Daar waar de lucht dun is, hoog in de bergen dus, verbrand je meer lichaamsvet. Voor het onderzoek werd een aantal mannen gevolgd met een gemiddelde BMI van circa 33-34. Zij zijn dus echt te zwaar en lijden aan obesitas.

Door de grote hoogte waarop zij zich bevonden versnelde hun stofwisseling, verminderde de eetlust en werd hun bloeddruk lager. Wetenschappers stelden vast dat de proefpersonen, die géén aanpassingen doorvoerden in hun leefpatroon, allen gewicht verloren en een aanzienlijk lagere bloeddruk kregen. Ook vier weken na het onderzoek toen de proefpersonen weer terug waren op ‘zeeniveau’ waren de effecten nog duidelijk meetbaar.

Op grote hoogte maken we volgens de wetenschappers een hormoon aan dat de eetlust onderdrukt. Atleten die langdurige hoogtestages voor betere resultaten bij het sporten hebben hier al eerder melding van gemaakt.

Maar dat je puur en alleen kunt afvallen door op grote hoogte te gaan wonen was tot nu toe nog niet bekend.