Tijdens de feestdagen uw gewicht beheersen?

U wilt lekker eten tijdens de feestdagen en toch uw gewicht blijven beheersen. Dat kan.

Vaak is het zo dat rond en tijdens de feestdagen meer wordt gegeten en gedronken . En u heeft nog wel zo uw best gedaan om een paar kilo kwijt te raken om die mooie jurk of broek weer aan te kunnen.
Geen nood u krijgt hier wat tips om tijdens de feestdagen toch gewoon mee te kunnen doen maar wel beheerst. Het kan namelijk zo maar gebeuren dat u de kilo’s waar u zo voor hebt moeten zwoegen er in 5 dagen weer aan snoept.  Maar om nu alle lekkere decemberhapjes af te slaan, daar word je ook niet echt gelukkiger van.
Je moet ten slotte wel kunnen genieten van de feestdagen! Het is daarom slim om je niet te focussen op afvallen, maar om je best te doen om op gewicht te blijven.

Ga meer bewegen als je meer eet, ga na het kertdiner met z’n allen een eind wandelen. Leuk voor jong en oud.
Wij snappen natuurlijk ook wel dat u niet na het kerstdiner uw joggingpak aantrekt en op de hometrainer springt.

Het maken van gezonde keuzes kan hier aan meehelpen.

Kies voor vis in plaats van vlees. Eet veel verse groenten, en ga niet frituren maar bak in olijfolie. U kunt ook kiezen voor een glas rode wijn in plaats van bier. Als je jezelf niet hebt kunnen inhouden, kun je naast sporten de volgende dag ook meer op je voeding letten. Eet gewoon minder calorieën om een deel van de overtollige energie van de dag ervoor teniet te doen. Kies hier opnieuw voor etenswaren die je lang een vol gevoel bezorgen, met relatief weinig calorieën. Denk hierbij aan voeding als groente, fruit, volkoren brood, muesli etc.

Geniet van iedere hap die u neemt

Er zijn twee manieren om te genieten van een bak chips. Per chipje, of per hand. Wie per chipje eet geniet meer en eet minder. Wie per hand eet krijgt veel binnen, maar proeft de chips minder intens.

Het klinkt misschien een beetje te makkelijk, maar langzamer eten is echt een goede manier om minder te eten. Ten eerste proef je het eten veel intenser, waardoor je er sneller genoeg van hebt.  

Verder is langzaam eten gezonder voor lichaam en geest. Je geniet meer van je eten, dus beleef je er meer plezier aan. Je voelt je na afloop niet verschrikkelijk vol, maar op een prettige manier verzadigd.