Bent u al klaar voor het strand? 1

Bent u al klaar voor het strand?

Zon, zee, strand en terrasjes. Fijne associaties met de zomer. Maar de gedachte aan bikini’s en zwembroeken op het strand is minder. Het Voedingscentrum geeft tips op haar website om deze zomer goed voor de dag te komen op het strand of in het zwembad.

Een wonderdieet bestaat niet.

In principe resulteert ieder vermageringsdieet in (tijdelijk) gewichtsverlies. Maar om gezond af te vallen, moet u nog wel altijd voldoende voedingsstoffen binnen krijgen.

Let daarbij op de volgende punten.

  • Het dieet mag niet beneden de 1200 kilocalorieën per dag uitkomen.
  • Het dieet moet gevarieerd zijn, dus elke dag consumeert u uit alle  vakken van de Schijf van Vijf.
  • Eet niet teveel snacks, kies als het niet anders kan voor gezonde snacks of kleine porties. Vooral snoep, koek, snacks, chips, zoutjes, noten en chocolade leveren gemakkelijk veel calorieën en dienen zoveel mogelijk vermeden te worden.
  • Kies liever producten met: * weinig (verzadigd) vet * veel voedingsvezel * weinig of geen toegevoegde suiker * geen alcohol
  • In beweging blijven Beweeg iedere dag in ieder geval 30 minuten. Dit hoeft niet altijd sporten te zijn. Ook gewoon fietsen, wandelen, doe-het-zelven, tuinieren, golfen of winkelen tellen ook mee.

Denk aan een Balansdag Met een Balansdag compenseer je een dagje te veel. Zo blijf je op gewicht en zorg je ervoor dat gezonder kiezen een tweede natuur wordt.

Fabels over afvallen

Laat dineren

Het maakt voor je gewicht niet uit als je na 8 uur ’s avonds eet. Laat op de avond eten is wel een risicofactor, wanneer je tussen lunch en avondmaaltijd calorierijke tussendoortjes eet.

Toetje

Voor het behoud van een gezond gewicht maakt het niet uit of je het toetje direct na het hoofdgerecht neemt of pas veel later.

Fijne vakantie!