wandelen002-320

Wandelen en gewicht verliezen

wandelen002-320Steeds meer mensen beginnen te lopen om gewicht te verliezen. Wandelen is namelijk een eenvoudige sport die je overal en wanneer je maar wil kan doen. Toch maken veel beginnende lopers fouten, waardoor ze niet afvallen.

Gezond eten en wandelen

Als je gewicht wilt verliezen door te lopen, denk er dan aan dat je enkel gewicht zult verliezen wanneer je meer calorieën verbrandt dan je consumeert. Om een halve kilo te verliezen, moet je ongeveer 3600 calorieën verbranden. Je zult het lopen dus moeten combineren met een gezond dieet.

Eet kleinere porties vet- of calorierijke voeding en eet meer volkorenproducten, fruit en groenten.

Een vergissing die veel lopers maken is dat ze de calorieën die ze tijdens de training verbranden ‘overcompenseren’ door meer voedsel of drank te consumeren. Zo zullen sommige lopers zelfs aankomen in gewicht. Een paar weken bijhouden wat je precies eet en wanneer kan heel veel verduidelijken.

Loop regelmatig

Als je gewicht wilt verliezen, gaat dat niet gebeuren door eenmaal per week te lopen. Het beste kun je iedere dag actief zijn, maar als dat niet mogelijk is, probeer dan drie tot viermaal per week te wandelen.

Maak een uitdaging van wandelen

Stel voor jezelf doelen op die een voldoende grote uitdaging bieden. Probeer je route bijvoorbeeld binnen de vooropgestelde tijd te lopen of doe eens aan intervaltraining (korte stukken die je heel snel loopt inlassen). Je zult zien dat ook jij snel resultaten boekt