eetmeter

Eetmeter 2002

De Eetmeter 2002 van het Voorlichtingsbureau voor Voeding heeft jarenlang de ‘alleenheerschappij’ gehad in Nederland en Vlaanderen als meest gebruikte programma om effectief af te vallen. Er zijn verschillende redenen waardoor het programma zo populair werd.

Allereerst komen veel mensen die 5 kilo of nog meer willen afvallen op hun zoektocht uit bij het voedingscentrum, uitgever van het programma en een autoriteit op het gebied van vermageren en lijnen. In de tweede plaats is het programma niet duur, het werd geleverd voor een paar tientjes.

Eetmeter 2002 heeft geen internetverbinding nodig en kan stand alone zijn werk doen. Per gebruiker wordt een profiel aangemaakt waarin o.a. het gewicht, de lengte en de middelomtrek worden ingegeven. Daarna wordt het eenvoudig. U geeft iedere dag in wat u geconsumeerd heeft. Daarvoor zit in het programma een tabel met meer dan 1000 voedingsmiddelen en hun compositie. Eetmeter telt de calorieën en alle overige essentiële voedingsstoffen voor u op.

Uw inname wordt vergeleken met een optimale inname en grafisch weergegeven. U ziet direct welke voedingsstoffen u -eventueel- te kort komt en waar het een tikje minder kan.

Het invoeren van de dagelijkse consumptie is sowieso een leerzame -soms confronterende- aangelegenheid. Je ziet waar het fout gaat en wat je verkeerd doet. En na een dag of veertien weet je procies waar het aan schort.

Het programma draait ook een aantal grafieken uit van het gewichtsverloop en de middelomtrek. Deze grafieken zijn grafisch wat minder van kwaliteit. Dat komt omdat dit softwarepakket voor afvallers al bijna 15 jaar oud is.

Helaas heeft het voorlichtingsbureau voor voeding een aantal jaren geleden besloten om de Eetmeter uit het assortiment te halen. Wie zoekt op internet vindt nog wel een kopie.