zwemmen 300

Zwemmen voor wie veel calorieën in korte tijd wil verbranden

zwemmen 300Zwemmen is een van de meest efficiënte manieren om gewicht te verliezen. Wanneer u baantjes schoolslag gaat trekken in het plaatselijke zwembad, verbrandt u 10 tot 11 kalorieën per minuut dat u zwemt. Een uurtje is goed voor tenminste 600 kalorieën. En dat is heel veel, vooral als u dit vergelijkt met andere bewegingsvormen.

Een uur wandelen levert u een verbranding op van circa 350 calorieën, iets meer dan de helft. De reden hiervoor is simpel. Bij het zwemmen zet u gelijktijdig meerdere spieren in. Hierdoor is ook de verbranding hoger.

 

Een tweede voordeel van zwemmen om vet te verbranden en af te vallen is dat het bijna onmogelijk is om blessures op te lopen. Wie 10 kilo moet afvallen heeft met een of twee keer zwemmen in de week al snel resultaat.

Zwemmen is daarnaast ideaal om af te vallen als u artritis heeft, pijn aan uw knieën of gewoon heel veel af moet vallen. Het water ‘draagt’ uw lichaam en zo krijgt u de vrijheid om te bewegen in een omgeving met een hele lage weerstand.

Wanneer u van variatie houdt kunt u kijken of er in het lokale zwembad of fitness centrum aerobics lessen gegeven worden in het water. Bij aerobics in het water geldt hetzelfde als bij zwemmen; omdat u meerdere spiergroepen tegelijkertijd aansspreekt is het een hele efficiënte manier om calorieën en dus ook vet te verbranden.

U hoeft uzelf niet te schamen als u te dik bent. Dat valt andere mensen in het zwembad minder op dan u denkt. En als u zwemt verdwijnen de overtollige kilo’s doorgaans als sneeuw voor de zon.