reductil

Reductil

reductilReductil wordt toegepast bij de behandeling van zwaarlijvigheid samen met een dieet, lichaamsbeweging en een aanpassing van de levensstijl.

Reductil is bedoeld voor patiënten die onvoldoende reageren op een calorie-arm dieet en die lijden aan: vetzucht (= obesitas); de zogenaamde BMI (body mass index) moet minstens 30 kg/m2 zijn;overgewicht risicofactoren zoals suikerziekte (type II) of afwijkingen in het bloedvetgehalte; de BMI moet minstens 27 kg/m2 zijn.

Hetl is een geneesmiddel dat ondersteuning biedt bij het afvallen als je ernstig overgewicht hebt (BMI>30) of als je overgewicht hebt (BMI>27) met bijkomende risicofactoren als een te hoog cholesterol of diabetes (suikerziekte). Reductil is een geregistreerd geneesmiddel sinds 2001 en is wereldwijd al door ruim 13 miljoen mensen gebruikt.

Werking

Hoe werkt Reductil? Je hersenen geven aan of je honger hebt of verzadigd bent. Reductil zorgt ervoor dat je sneller verzadigd raakt tijdens het eten. Daarnaast beïnvloedt Reductil de hoeveelheid energie die je stofwisseling verbruikt.  Afvallen met Reductil heeft ook een gunstig effect op de concentraties van bloedvetten (cholesterol) en bloedsuikerspiegels (glucose). Daarnaast zijn goede resultaten behaald bij mensen met overgewicht (BMI>27) en type twee diabetes (suikerziekte).

Reductil verboden

Reductil is een middel dat in Nederland in principe alleen op recept verkrijgbaar was. Echter via internet was het gemakkelijk te bestellen. Ook voor wie niet naar de dokter was geweest. Dat wordt moeilijker, want het middel is officieel uit de handel genomen en als zodanig niet meer te verkrijgen. De bijwerkingen waren onveilig.