opgeblazenbuik-320

Tips tegen een opgezette buik.

opgeblazenbuik-320Een opgezette buik is op zichzelf geen ziekte. Het is meer een indicator van problemen die u heeft met uw spijsvertering.

Door de TE drukke levensstijl die tegenwoordig veel mensen hebben wordt maar al te vaak gekozen voor kant-en-klaar maaltijden, fastfood en voorverpakt voedsel.

Dit soort producten zijn vaak de oorzaak van problemen met de stofwisseling zoals een opgezette buik, winderigheid, indigestie, krampen enz.  Ook onregelmatig eten en/of afwijkende eetpatronen kunnen de  oorzaak van een opgezette buik zijn.

Je kunt van een opgezette buik spreken als je buik vol en strak aanvoelt, zelfs als je niet net hebt gegeten.
Het probleem van een opgezette buik speelt meestal in de dunne darm en niet in de maag zoals de meeste mensen denken.  Een van de meest voorkomende oorzaken van een opgezette buik is een onregelmatige stofwisseling. Die leidt tot een grotere productie van buikgas dan normaal.

Enkele andere oorzaken van een opgezette buik zijn: te snel eten, lucht inslikken, lactose-intolerantie of een voedsel allergie. Vrouwen hebben vaak last van een opgezette buik voor de menstruatie. Daarrbij kunnen ook de handen en benen opzetten.

Ga als u last heeft van een opgezette buik na het eten een stukje wandelen of fietsen. Ga niet bij de eerste sympthomen meteen op de bank zitten, dit kan veel ellende voorkomen.