Total Wellbeing dieet

Total Wellbeing Diet

Total Wellbeing diet

Total Wellbeing diet

In Australië verstootte dit dieetboek de laatste Harry Potter en de Davinci Code van de bestsellerslijsten.  Het boek is inmiddels bijna 400.000 keer verkocht.

Het boek is geschreven door wetenschappers van het overheidsinstituut voor wetenschappelijk en industrieel onderzoek. Het instituut kreeg vragen van diëtisten over de effecten op lange termijn van diëten met veel eiwitten, weinig koolhydraten en weinig vezels. Dit was de aanleiding tot het schrijven van dit boek.

Deelnemers aan het onderzoek waren vrouwen die te zwaar of veel te zwaar waren. De helft van de deelnemers kreeg een dieet met veel eiwitten en weinig vet. De andere helft een dieet met veel koolhydraten en weinig vet.

De groep die het dieet met veel eiwitten heeft gevolgd, waren gemiddeld een kwart meer afgevallen dan de andere groep. Zij voelden zich ook beter en sneller verzadigd dan de groep die veel koolhydraten aten. Bijkomstig voordeel was dat het vet bij de buik verdween. Dit vet is vooral een risicofactor voor beroertes en hartaanvallen.

Total Wellbeing Diet: Eiwitten

Als je het Total Wellbeing Diet volgt, eet je dus veel eiwitten. Daarnaast weinig koolhydraten en vet. Minsten vier keer in de week met er 200 gram mager rood vlees gegeten worden, twee keer in de week vis en eenmaal kip.Bij de lunch moet elke dag een ons vlees, vis of ander voedingsmiddel met veel proteïne gegeten worden. Er mag brood worden gegeten, maar wel twee volkoren boterhammen per dag. Bij het ontbijt moet een vezelrijk ontbijtgraanproduct gegeten worden. Daarnaast zijn ook magere zuivelproducten toegestaan, evenals groenten en fruit. Per week mogen er ook twee glazen wijn gedronken worden.

Conclusie: door veel eiwitten te eten en weinig vet en koolhydraten, val je permanent af, voel je je fitter en energieker en verbeterd je gezondheid.

Je kunt na de aanschaf van het boek direct beginnen aan het Total Wellbeing diet. Het eerste deel geeft de onderbouwing van het dieet en informatie over verschillende soorten voeding.Het tweede deel bevat voor 12 weken een voedingsschema. Daarnaast vindt je in het derde deel van dit dieetboek 80 recepten voor onder andere soep en salades.