Belangrijke feiten over kinderen met obesitas 1

Belangrijke feiten over kinderen met obesitas

In een recent onderzoek gaf 40% van de ondervraagden volwassenen aan dat zij kinderen met  obesitas als een enorm probleem ervaren en het de grootste bedreiging vinden van de gezondheid bij de jeugd.

En als we dan nog niet aan de noodrem getrokken hebben, is het misschien toch zaak om dat te doen. Vooral nadat we kennis genomen hebben van de onderstaande wetenswaardigheden over obesitas en kinderen.

Aantal kinderen met obesitas is verdubbeld

De afgelopen dertig jaar verdubbelde het aantal kinderen met obesitas van 2-5 jaar. Obesitas verviervoudigde bij kinderen tussen 6-11 jaar en verdrievoudigde bij tieners tussen de 12-19 jaar.

Steeds meer kinderen met obesitasHet kost (USA) een ruim een half miljoen dollar om de behandelingen te betalen die iemand ondergaat die op de 18 al te dik is en dat blijft. Dat staat gelijk aan de kosten van een aardig huis, of een hele mooie auto.

Het verontrustende aan deze statistieken is dat ook op het Europese continent kinderen onmiskenbaar stelselmatig dikker worden. Er komen steeds meer kinderen met obesitas, ook in Nederland.

Overheidscampagnes om kinderen meer te laten bewegen en anders te laten eten, hebben doorgaans een matig effect…. Minder buiten spelen en meer gamen hebben een desastreuze invloed op het beweegpatroon van kinderen. Kortom het zal niet meevallen om het tij te keren.