My Calorie Coach

My Calorie Coach een uitgebreid pakket

My Calorie Coach

My Calorie Coach

My Calorie Coach, in Nederland op de markt gebracht door het Groningse Inobe, is zonder twijfel een van de meest uitgebreide softwarepakketten voor mensen die gewicht willen verliezen en daarbij de computer willen gebruiken. En eerlijk is eerlijk, wie het programma gebruikt zal gemakkelijker en sneller afvallen. Het programma is vooral in trek bij mensen die meer dan 10 tot 15 kilo willen afvallen.

Na installatie maakt u een profiel aan met daarin uw belangrijkste gegevens. Vervolgens vertelt u My Calorie Coach (MCC) wat u die dag heeft geconsumeerd aan voedsel en drank. Er is een uitgebreide database met voedingsmiddelen waaruit u kunt kiezen. U kunt aan deze tabellen desgewenst zelf artikelen toevoegen die er nog niet in voorkomen. Het programma zet uw gegevens af tegen de normen die voor u bepaald zijn aan de hand van uw persoonlijke gegevens. U kunt een enorme hoeveelheid grafische presentaties opvragen over verschillende periodes.

Daar waar het programma een enorm voordeel heeft is bij het invoeren van ‘beweging’ die tot calorieverbranding leidt. Als u een half uurtje heeft gewandeld, vult u dat ook in. Het programma kent de meest voorkomende sporten en bewegingen en weet hoeveel energie u ermee verbrandt. Ook deze extra energie wordt meegenomen in de berekeningen. En het grote voordeel daarvan blijkt al snel.

U kunt uw totale actuele kaloriebehoefte (basis behoefte en extra behoefte door beweging of sport) grafisch laten vergelijken met het aantal calorieën dat u daadwerkelijk heeft geconsumeerd en ziet dus direct of er een verbrandingsoverschot is of niet. U kunt deze grafieken ook over een langere periode opvragen en zo nauwkeurig een vinger aan de pols houden bij het vermageren.

Het programma My Calorie Coach wordt in vijf verschillende versies geleverd, beginners, sporters, afvallers, diabeten en professionals. Wie wil kan ook de gegevens doorsturen naar een webserver van de producent en daar online de voortgang (of teruggang) weergeven. Een aanrader voor wie serieus werk wil maken van afvallen!

My Calorie Coach Online

Inmiddels is My Calorie Coach ook online beschikbaar via de gelijknamige website. Wie dat wil hoeft dus geen software meer aan te schaffen. Alle voornoemde eigenschappen van het software pakket zijn ook online beschikbaar. Gebruikers kunnen via credits die ze online aankunnen schaffen modules aan- of uitschakelen. De eerste modules zijn gratis.