verrassend anders

Nieuw boek van voedingscentrum met gezonde recepten zonder vlees of vis

verrassend andersHet Voedingscentrum presenteert op haar website een geheel vernieuwd kookboek met seizoensrecepten zonder vlees of vis.

Verrassend Anders, vandaag geen vlees staat vol foto’s van eenvoudig te bereiden gerechten. Hiermee zet u gegarandeerd een gezond vegetarisch gerecht op tafel. Leuk extraatje: recepten met een lage klimaatbelasting krijgen het predicaat ‘Klimaatkanjer’.

De groep parttime vegetariërs wordt steeds groter. Een dagje zonder vlees of vis is tegenwoordig heel normaal. Verrassend Anders geeft antwoord op de vraag hoe je op een gezonde manier een dagje vegetarisch kunt eten. Zoals het voedingscentrum betaamt zijn bij de gerechten ook de kalorien nadrukkelijk uitgewerkt. wie dus wil afvallen en daarbij geen vlees of vis consumeren kan met deze uitgave vooruit.

 

De 48 recepten in ‘Verrassend Anders’ zijn gezond, maar spreken ook tot de verbeelding: frittata van zoete uien en geitenkaas, Thaise noedels met limoen en pinda’s en wortelsoep met gember en koriander bijvoorbeeld. Met verse seizoensproducten, simpele kooktechnieken en aantrekkelijke fotografie is dit een boek voor iedereen die snel, lekker en origineel wil eten. Klimaatbewust kopen en koken Verrassend Anders geeft ook tips voor een klimaatbewuster eetpatroon. Dat begint bij het kopen en koken van je eten.

Bij de ‘groenste’ recepten in het boek is de stempel ‘Klimaatkanjer’ afgebeeld. Deze maaltijden zijn minder belastend voor het klimaat. De meeste recepten in dit boekje hebben een lage klimaatbelasting. Verder zijn de recepten ingedeeld per seizoen. Verrassend Anders, vandaag geen vlees – is de volledig vernieuwde opvolger van ‘Vandaag geen vlees’ dat eerder in 2000 verscheen. Het boek is voor € 9,95 te bestellen in de webshop van het voedingscentrum.