Spinning

Manieren om vet te verbranden

spinnen-320-215Wandelen is een effectieve manier om calorieën en vet verbranden voor wie wil afvallen. Soms willen lijners naar een tijdje meer vet of energie verbranden en gaan ze op zoek naar alternatieven. We behandelen er een paar.

Fietsen om vet te verbranden
U kunt uw hartslag op de fiets gemakkelijk omhoog krijgen zonder uw ledematen overmatig te belasten omdat u (nog) aan de zware kant bent. Ook op de fiets verbrandt u behoorlijk wat energie en ziet u meer dan wanneer u wandelt.

Joggen of hardlopen om vet te verbranden

Niet voor iedereen geschikt. Als u problemen heeft met uw knieën of andere gewrichtsproblemen, dan kunt u joggen en hardlopen om vet te verbranden beter mijden. Maar als dit niet zo is, dan geeft rennen meer bevrediging dan wandelen en is voor velen een behoorlijke vooruitgang. Hoe kunt u weten of u klaar bent om te gaan joggen of hardlopen om vet te verbranden? Zodra u 45 minuten aaneengesloten flink kunt doorstappen zonder te rusten, dan bent u klaar voor de volgende stap.

Zoek een loopband in een fitnesscentrum in de buurt of ga op zoek naar een lokale loopbaan. Die zijn meestal 400 meter lang, en afgesloten voor verkeer. Wandel een kwartiertje om de spieren los te maken en probeer dan één rondje (of 400 meter op de loopband) rustig te joggen.

Als het mogelijk is probeert u dit een minuut of drie vol te houden. Wanneer dat niet gaat jogt u de rechte stukken en wandelt in de bochten. U zult er versteld van staan hoe snel u vooruitgang boekt en verder loopt.

Wie zo start met trainen zal binnen een aantal weken langer aaneengesloten kunnen joggen dan op voorhand voor mogelijk werd gehouden. U verbrandt met hardlopen nogal wat calorieën. Het gaat er daarbij wel om dat u geleidelijk de inspanningen opbouwt tot een niveau dat u ook een geruime tijd kunt volhouden. Want aan 1 minuutje hardlopen heeft u als u wilt afvallen eigenlijk niet zoveel. Dan kunt u beter een stukje gaan wandelen, dat houdt u waarschijnlijk ook nog wat langer vol.