laaginenergie

10 afvaltips voor wie NIET wil lijnen

Je kunt natuurlijk op dieet als je snel vijf tot tien kilo wilt afvallen. Je kunt ook een aantal simpele regels of richtlijnen invoeren en niet strikt op dieet gaan. Als je jezelf aan deze richtlijnen houdt, val je toch af. Een aantal eenvoudige tips om af te vallen op een rij.

  1. Eet bij het ontbijt een sinasappel in plaats van een glas jus d’orange. Dat scheelt 50 kalorieën.
  2. Drink magere melk in plaats van halfvolle of volle melk en gebruik zoetjes in plaats van suiker in koffie en/of thee.
  3. Wanneer u veel mayonaise eet, schakel dan om naar mosterd. Weer 100 calorieën verdiend. Haal de kaas van de hamburger af, dat zijn er nog eens honderd.
  4. Wanneer u een fast food restaurant binnenloopt bestel dan een kleine portie frites en een gewone hamburger. Dat scheelt 500-600 kalorieën met het Big Mac-menu dat u normaal verorbert.
  5. laaginenergieEet geen chips, daar zitten echt ongelofelijk veel kalorieën en foute vetten in. Pak een appel; minder kalorieën, meer vezels en heel veel gezonder.
  6. Verander je eetpatroon. Eet geen drie maaltijden per dag maar schakel om naar zes kleine maaltijden met tussenpozen van 2-3 uur. Sla nooit je ontbijt over. Het ontbijt is de aanjager van je stofwisseling.
  7. Gedroogd fruit, groenten, noten en yoghurt zijn gezond, probeer het eens.
  8. Als je een feestje hebt, drink dan niet teveel alcohol. Bier en wijn bevatten ‘lege’ kalorieën, je honger gaat er niet van weg en je wordt er wel dikker van. Als je mixdranken besteld, vraag dan om cola-light of mineraalwater, dat scheelt 60 kalorieën per glas.
  9. Restaurants serveren doorgaans enorme porties, veel meer dan u nodig hebt. Als u perse een schaal wilt leegeten, doe dat dan met de groenten of sla in plaats van de patat of aardappelen. Eet rustig, er mag gerust wat overblijven.
  10. Ga wandelen, alles beneden de drie kilometer doet u te voet. Beweging is goed. Zoek een manier van bewegen die u vol kunt houden. Wie zwemt verbrandt minstens 500 calorieën per uur en krijgt ook nog eens een mooier (strakker) lijf.