sabotage

Vijf gewoontes die ervoor zorgen dat u minder afvalt dan u wilt

sabotageJe hoort vaak mensen klagen dat hun pogingen om af te vallen gesaboteerd of ondermijnd worden. Soms zijn het maar excuses, soms zijn de oorzaken zonder al teveel problemen te elimineren met een paar eenvoudige aanpassingen.

Onderstaand vijf belangrijke veroorzakers van problemen en wat u eraan kunt doen om ervoor te zorgen dat ze uw afvalpoging niet in de kiem smoren

1) Ongezond voedsel en drinken in huis

Als het er is, dan eten we het op. Als het er niet is, dan kunnen we het ook niet opeten. U bent tenslotte ook maar een mens. Ongezond voedsel binnen handbereik is een constante verleiding. Het voedsel verbergen heeft niet zoveel zin. U weet immers waar het ligt.

 

Heeft u kinderen of een echtgenoot waar u dit ongezonde voedsel voor koopt? Zoja houd daar dan mee op, Of koop minder, of een andere smaak die u zelf niet lekker vindt maar zij wel. Ga er voor zitten en voer een goed gesprek met uw familieleden. Leg uit waarom u gezonder wilt gaan leven en waarom dat ook voor hen geen kwaad kan.Laat ze na het gesprek meebeslissen over de aankopen die gedaan worden. U geeft dan niet de volledige controle uit handen, maar slechts een deel.

2. De familie heeft een slechte invloed op uw dieet

We hadden het er al over bij reden nummer 1. De familie kan doorgaans maar weinig begrip opbrengen voor uw zoveelste afvalpoging en snackt en graast er lustig op los. Er worden grappen gemaakt over uw bordje groenten terwijl de rest aan de nasi of patat zit. 

Ga met ze in gesprek. Maak duidelijk waarom u dit doet en wat u op termijn wilt bereiken. Vraag om ondersteuning, niet om kritiek of spottende opmerkingen. De keuzes die uw familie maakt hebben een enorme impact op uw afvalpoging en het is erg moeilijk om die goed vol te houden als degenen in uw onmiddellijke omgeving niet meewerken.

Eventueel kunt u voorstellen dat de wekelijkse patatmaaltijd wordt genuttigd op een moment dat u niet in de buurt bent. Want ook hier geldt dat iets niet meemaken gene pijn doet en u niet in de verleiding brengt.

3. Te druk op het werk

Een veel gehoord excuus: ‘Ik barst van de stress en het is gewoon veel te druk op het werk’. Dit is geen reden om te gaan grazen of ongezond te gaan eten. Neem de controle weer in eigen handen. Begin te plannen en organiseer uw eetmomenten zo dat u gewoon door kunt als dat nodig is. Bereid desnoods uw lunches op zondag voor de gehele week in voren en doe ze in de diepvries. Hetzelfde geldt voor de snacks. Wie goed voorbereid op pad gaat eet minder en gezonder.

Het is druk is dus géén excuus. 

4. Altijd onderweg of op reis

Wanneer u veel op de baan zit of iedere week voor uw werk een nieuwe bestemming aandoet, dan kan het heel erg moeilijk zijn om gewicht te verliezen. U heeft hiervoor ook meer planning nodig. Neem desnoods een paar pakjes proteïne voor shakes mee op reis als een laatste redmiddel. Eet ’s ochtend in het hotel gezond en niet teveel. Neem fruit mee vanuit het hotel voor later op de dag. Probeer vooral ook wat beweging in te plannen of doe uw oefeningen op uw hotelkamer. 

Kijk of het restaurant waaru heen gaat ook gezonde gerechten op de kaart heeft staan, neem een voorgerecht of nagerecht maar niet allebei. En het is ook niet verplicht om uw bord helemaal leeg te schrapen.

5. Dingen vergeten

Het klinkt wat dom, maar je hoort het de hele tijd. Lunch vergeten mee te brengen, gymschoenen thuis laten liggen, vergeten te eten. Wanneer u serieus werk wilt maken van uw gezondheid of wilt afvallen, dan is er geen plaats voor vergeetachtigheid. Maak duidelijke afspraken met jezelf, bereid je lunch ’s avonds voor en neem je sportkleren mee. Zet herinneringen in je telefoon, gooi een paar wandelschoenen achterin de koffer van je auto. bewegen kan nooit kwaad. 

Succes met afvallen!