Afvallen tijdens de kredietcrisis

Soms menen we dat we, als we ergens maar genoeg geld tegenaan gooien, een probleem sneller op kunnen lossen. Helaas denken ook veel mensen zo als het over afvallen gaat. Veel neertellen voor dure dieetpakketten. Een personal trainer inhuren. Dure sportkleding kopen, een abonnement bij het duurste fitnesscentrum van de regio. Allemaal prima ideeën, maar zijn ze ook praktisch?

Is het mogelijk om tijdens de kredietcrisis te lijnen en geld over te houden of besparen?

In een artikel in de New York Times vat psychologe Kelly D. Brownell, directeur van het Rud Centrum voor Voeding en Obesitas van de universiteit van Yale het kernprobleem in één zin samen. ‘Het meest belangrijk zijn uw motivatie en bereidheid om te veranderen’.

En dat klopt, dat dure fitness abonnement heeft geen zin als u na een maandje niet meer gaat en alleen nog maar betaalt. Die dure proteïne shakes helpen veel minder als u af en toe stiekem een mars of snickers opeet tussen de bedrijven door.

Wie gericht op de rem trapt bij het lijnen kan zelfs wat geld besparen, misschien heeft u iets aan de volgende tips om af te vallen en geld te beapren

  • U koopt geen koffie, frisdrank en of snoep meer bij een automaat. Dat bespaart niet alleen geld, maar ook calorieën.
  • Tijdens de tweede wereldoorlog bleek rantsoenering echt te helpen, uw lichaam past zich aan aan minder suiker en/of zout en dan merkt u er niets meer van. Ik kom hier later in een ander bericht nog op terug.
  • U stopt met het kopen van lunchbroodjes op het werk. U neemt gewoon brood of crackers mee van thuis. Dan weet u ook meteen een stuk beter hoeveel calorieën u tijdens de lunch naar binnen werkt.
  • Fiets en wandel waar het kan in plaats van de auto te pakken of het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer kost geld, uw auto ook, fietsen en wandelen zijn gezond, duren iets langer, en kosten bijna helemaal niets.