Fitbit Aria Weegschaal onder de loep genomen 1

Fitbit Aria Weegschaal onder de loep genomen

Wie wil afvallen of gewoon zijn/haar gewicht in de gaten wil houden heeft baat bij een goede weegschaal. De Fitbit Aria review in dit artikel gaat over een slimme personenweegschaal met vetmeting en met Wifi aan boord. En we vragen ons af of dat zin heeft.

Fitbit Aria: Een vreemde eend in de bijt voor een producent van stappentellers?

Fitbit-Aria-De Fitbit Aria komt zoals de naam al doet vermoeden van de makers van Fitbit. Misschien al bekend bij u, maar misschien ook niet. Fitbit stappentellers zijn vermaard. We hebben aan deze Fitbit afvalgadgets al diverse artikelen op deze site gewijd. Maar stappentellers en dan een weegschaal?

Toch past de Aria redelijk goed in het assortiment van de Amerikaanse producent. Veel mensen die bewegen en hun oefeningen monitoren om af te vallen willen precies weten of hun dieet en extra oefeningen ook tot resultaten leiden. En dan is het hebben van een goede weegschaal met lichaamsvet meting een must. En wie de Apps van Fitbit gebruikt heeft daar waarschijnlijk direct gezien dat er ook een regel beschikbaar is voor het gewicht en vetpercentage van de app gebruiker.

Weegschaal met wifi

De Fitbit Aria wifi is een behoorlijk stevig geprijsde weegschaal. De gemiddelde verkoopprijs bevindt zich ten tijde van het schrijven van dit artikel rond de 100 euro. Maar voor dat geld krijgt u een weegschaal met vetmeting, die tot 8 personen kan onderscheiden en monitoren en bovendien beschikt over een draadloze verbinding met internet.

Wifi verwacht je inmiddels in je telefoon, je tablet of je TV, maar eigenlijk nog niet in een weegschaal. Maar het heeft wel zo zijn voordelen. Want binnen 20 seconden nadat je op de Fitbit Aria bent gaan staan, ben je gewogen, is je vetpercentage vastgesteld en zijn deze gegevens via wifi naar de Fitbit cloud gestuurd en gekoppeld aan je account.

Op de Fitbit-website en in je persoonlijke app kun je direct zien hoeveel je weegt en wat je vetpercentage is, maar er zijn ook grafieken beschikbaar van je gewichtsverloop door de tijd heen, je BMI (Fitbit weet hoe lang je bent) en de verhouding -lean mass-fat van je lichaam. Zeg maar de kilo’s vet die je meedraagt en de rest van je lichaam, de netto massa zonder vet.

Kleine overwinningen

Soms wil je afvallen en lukt het niet, je traint tot je een ons weegt maar er gaat geen gram af. Dat kan komen omdat je spierweefsel opbouwt. Want spieren wegen meer dan vet. Met een Fitbit Aria kun je dit zien en monitoren. Je kunt in dat geval dus super tevreden zijn, want spieren verbranden energie en op termijn ben je met meer spieren dus beter af en blijft slanker. Dit verlaagde vetpercentage kan een van de kleinere overwinningen zijn die je als lijner nodig hebt. Kleine motivaties die ervoor zorgen dat je jezelf aan het programma of je voornemens blijft houden.

Langzaam zwaarder worden

Gemiddeld worden we tussen ons 25e en 65e levensjaar gemiddeld een pondje per jaar zwaarder. Dat gebeurt veelal ongemerkt. Maar wie zich weegt en de Fitbit app gebruikt, die ziet precies wat het gewicht het jaar daarvoor was, ongemerkt aankomen is er dus niet meer bij. Er is permanent een prima en gedegen registratie van het gewicht en lichaamsvet. Wie blijft wandelen (bijna alle Aria gebruikers hebben ook een stappenteller of smartwatch van Fitbit) wordt voortdurend accuraat en snel op de hoogte gehouden. Ongemerkt aankomen is er dan niet meer bij.  En als je motto ‘meten is weten’ is, dan is deze slimme weegschaal een welkome aanvulling, ondanks zijn wat forse aanschafprijs.