Hoe komen mannen toch aan dat bierbuikje?

Bij  veel mannen is het een bekend verschijnsel “het bierbuikje”.  Naarmate de man ouder wordt beginnen zich in veel gevallen de vetrolletjes op de buik op te stapelen.
Maar komt dat nu echt door het drinken van ( te veel) bier of toch niet. Nee dus, bierbuikjes zijn niet het gevolg van teveel bier drinken. Bier bevat echter wel veel calorieën, dus het is ook niet zo dat men van bier niet dik wordt.  Maar het is net zo als op andere plaatsen op je lichaam dat het totaal aantal calorieën wat je eet van belang is ten opzicht van het aantal dat je verbrandt. Het lichaam kent echt geen verschil in calorieën of je ze nu binnen krijgt door het eten van vet voedsel of door het drinken van bier of wijn.

Hoe komt het dan dat het vet zich in de buik opstapelt?
De calorieën spelen natuurlijk een grote rol, maar ook de leeftijd gaat op den duur meespelen. Na je 35e wordt het metabolisme vertraagt en moet je steeds meer bewegen en moeite doen om je lichaam in goede conditie en vorm te houden. Vrouwen hebben vaker last van vetophoping op de billen dijen en heupen. Bij mannen zit de vetophoping vaker rond de buik.  De term “bierbuikje”is van oudsher omdat de mannen bier dronken en de vrouwen bijna nooit.