Een aantal goede tips van een diëtist(e)

Als u af en toe echt behoefte heeft aan fastfood zorg dan dat uw keuze een slimme is.  Als u bijvoorbeeld een pizza wilt eten kies dan niet voor die 4 kazen pizza, maar kies voor een pizza met veel groenten, kiest u zo’n lekker broodje gezond, vraag dan om een volkorenbroodje zonder mayonaise.

Kies bij het ontbijt voor de juiste granen het beste is een ontbijt met veel vezels, vaak bevatten deze ontbijtgranen ook de minste suikers. Ook verteren deze vezelrijke granen veel sneller.

Drink zo min mogelijk frisdrank, of liever helemaal geen frisdrank. Ook de zogenaamde  light -dranken lijken onschuldig maar er zit toch veel meer suiker in dan bv in een glas water, thee (zonder zoetstof of suiker) of ongezoet vruchtensap.

Eet veel groente en fruit, u doet er verstandig aan om per dag bij te houden wat u aan groente en fruit een. Heeft u een dag nog niets gehad,  zorg dan ’s avonds voor een gezonde maaltijd met veel groente en neem een stuk fruit als toetje.

Neem na een lekkere maaltijd i.p.v. een toetje  zoals vla, of een lekkere chocolademousse,  een lekker kopje koffie, u zult daarna minder behoefte hebben aan een dessert.

Matig het gebruik van alcohol, beperk het drinken van een wijntje of een lekker pilsje tot het weekend. Deze dranken bevatten veel calorieën en zijn ongemerkt echte dikmakers.