Toch lekker koken maar met minder vet.

Wil je graag een paar kilo kwijt maar wil je niet direct je eetgewoonten aanpassen? Ja dat kan zeker!! Je kunt vaak wel dezelfde dingen blijven eten, maar je kunt ze wel op een andere manier bereiden. Je kunt je vleesproducten i.p.v. te bakken in een vet product ook gaan grillen. Je kunt zowel binnen als buiten grillen op een bakplaat of de bbq. Eet daarbij dan natuurlijk geen vette sausen. Neem eens vaker een stukje vis i.p.v. vlees. Je kunt vis ook goed koken in een lekkere mager bouillon. Dit is met vlees niet lekker.
Vervang de boter, croma of margarine door olijfolie of een andere plantaardige olie. Het is even wennen maar de smaak is heerlijk.

Kook groenten niet te lang, dan verlies je te veel vitaminen

Met een stoomoven  kan je heerlijke vis en groentegerechten maken. Er bestaan ook stoompannen  met meerdere verdiepingen waardoor je vis en groenten samen kan bereiden.

Ook tussendoortjes laten staan is heel belangrijk. Eet een stuk fruit of bv. een stuk kokommer i.p.v. een snack of iets zoets. Als u het eenmaal op heeft maakt het niets meer uit wat u heeft gegeten, u heeft van beide een voldaan gevoel. Als u toch op z’n tijd een frietje wilt eten, ga hem niet halen maar bak hem zelf in plantaardige olie.