Levenslang op dieet of gewoon anders leven? 1

Levenslang op dieet of gewoon anders leven?

Je hoort mensen wel eens verzuchten ‘ik heb levenslang’. Een vaak is dat ook zo. Je hele leven moet je opletten wat je eet en het lijkt wel of je de helft van het jaar constant op dieet bent. Maar heb je dan ook levenslang? Of ben je levenslang op dieet?

Levenslang op dieet?

Waarom zou iemand levenslang op dieet willen? Heeft het überhaupt zin om op dieet te gaan? De term dieet behelst iets tijdelijks. Hoe kan het dan zo zijn dat je levenslang krijgt of hebt?

Wat enorm kan helpen is stoppen met denken dat ik ‘u dieet’ ben en gewoon gezond ben gaan leven. Probeer iedere dag een half uur tot een uur te bewegen, probeer bewerkt vet en zoet voedsel te vermijden. Bent u niet zo’n sporter zoek dan beweging die bij u past. Loop naar mijn werk in de stad en zit ’s avonds op de hometrainer.

Er is geen magie, er is ook geen super dieet of super medicijn. Afvallen gebeurt ook niet van de ene op de andere dag. Daarom werken diëten ook voor u vaak niet, u geeft al op voordat ze begonnen, of ze hielpen terwijl u uzelf eraan hield. Maar zodra u uw oude leefpatroon weer oppakte, kwamen de kilo’s weer terug.

De enige manier om af te vallen en de kilo’s eraf te houden is de manier veranderen waarop u leeft, eerlijk te zijn tegenover uzelf, gezond en natuurlijk te eten en voldoende te bewegen.

Even op dieet werkt dus niet. Denk als u een paar kilo’s (of veel kilo’s) kwijt moet over de dingen in uw leven die u aantoonbaar anders gaat aanpakken. Bij een blijvende verandering zullen ook de kilo’s er niet meer aankomen.

Denk er eens over na. Levenslang is niet nodig. U eet teveel, of u eet verkeerd, of u beweegt te weinig. Als het echt fout zit waarschijnlijk alle drie tegelijkertijd. Als u daar wat aan doet, dan komt het vast weer goed.