Vijf gewoontes die uw dieet ondermijnen en zorgen dat u niet afvalt

U bent niet zo van de getallen, weegschalen, grafieken en dergelijke. U houdt gewoon maat en dat geldt ook voor uw gewicht. Totdat u er op een ochtend, nadat een broek van verleden jaar niet meer paste, bent achtergekomen dat u zes kilo bent aangekomen in een goed half jaar. Tijd voor actie. Wie denkt maat te houden en gezond te eten heeft misschien iets aan de onderstaande voorbeelden van gewoontes die uw dieet of afvalpoging ondermijnen. U valt, ondanks u goede bedohttp://www.simpelafvallen.com/index.php?/vet-verbranden/Hoe-lang-bewegen-om-melingen, minder af of komt zelfs aan. Doe er uw voordeel mee!

Een normale portie bij het diner

Binnen westerse culturen worden de porties bij het avondeten alleen maar groter. Tweede bord is eigenlijk standaard. De porties vlees zijn bijna in afmeting en gewicht verdubbeld in de laatste decennia. Dat geldt ook voor de calorieën die erin zitten. Kleine porties vooral bij vlees en aardappels. Extra groenten of fruit kunnen geen kwaad.

‘Ik eet vaak en dan kleine porties’

De BFFM methode, het drie uur dieet en nog heel veel andere dieet methodes vertellen u dat het beter is om vijfmaal of zesmaal per dag een kleine maaltijd te nuttigen dan drie hoofdmaaltijden. En in principe hebben zij gelijk. U gaat er meer calorieën door verbranden. Tenminste, als u het bij kleine porties houdt, want daar zit het probleem. Die kleine porties worden vaak na verloop van tijd complete maaltijden en dan verbrandt u een beetje meer energie, maar u neemt heel veel meer calorieën tot u! Resultaat: u wordt zwaarder in plaats dat u vermagert.

Intuïtief eten

Ik eet als ik eraan toe ben, dat werkt prima. Uw lichaam leert snel, geef het op vaste tijden te eten en uw lichaam went eraan, het zal dan op die momenten ook voedsel verwachten. U begint met af en toe een cracker voordat u gaat slapen. Na een paar weken eet u iedere avond een cracker, omdat u honger heeft, die cracker wordt groter, of het worden er twee, en dan begint de ellende. Eet dus volgens een patroon en niet volgens intuïtie.

Ja maar ik beweeg!

Bewegen is prima, maar het is niet zo moeilijk om jezelf voor de gek te houdenmet betrekking tot de energie en het vet dat je verbrandt door te bewegen. U moet uzelf 25 minuten helemaal te pletter roeien op een roeimachine om de calorieën van één oliebol weg te branden. 

Ik let op mijn intake van koolhydraten

De producten die we eten zitten stampvol met koolhydraten, wit brood, koekjes, cakejes, pizza’s. Ze hebben alle gemeen dat ze stampvol zitten met ‘verkeerde’ koolhydraten. Sommige dieten zoals Atkins en South Beach verbannen koolhydraten volledig en niet helemaal zonder reden. Wie lijnt of probeert af te vallen, krijgt als hij/zij niet oplet ongemerkt nogal wat calorieën binnen via die witte koolhydraten die in verwerkt voedsel zitten. Blij alert en zorg dat deze koolhydraten er niet in sluipen!