Verantwoorde tussendoortjes

Als je op dieet ben is het belangrijk om wel voldoende te blijven eten. Op deze manier is het vol te houden. Ook tussendoortjes zorgen ervoor dat je je dieet volhoudt. Neem 3 tussendoortjes per dag. Een tussen ontbijt en lunch, één tussen lunch en diner en eentje ’s avonds.

Hieronder vind je enkele geschikte tussendoortjes:

Door de hoeveelheid vezels in appels wordt de honger gestild. Het is belangrijk om deze rustig te eten en goed te kauwen. Dan wordt er een seintje gegeven aan de hersenen om aan te geven dat je geen honger meer hebt. Door drie keer per dag een appel of een ander tussendoortje te eten zul je sneller afvallen omdat je geen trek meer in andere dingen hebt. 

Soep zorgt ervoor dat de trek direct gestild wordt en geeft je snel een vol gevoel. Door een keer per dag een portie soep te eten, kun je snel afvallen. In soep zit veel water en weinig calorieën. Wel is het belangrijk de juiste soep te kiezen, kies een heldere soep zoals groentesoep.

Lijnzaadolie is een van de best plantaardige vetbronnen met omega3 vetzuren. Doordat lijnzaadolie de honger stilt kan je deze in een salade, over groenten of in de magere yoghurt gebruiken. Er zijn mensen die zo een lepel opeten maar dat moet u wel aandurven.