cr1

Welke voeding kan mijn stofwisseling verhogen?

In andere berichten op deze website kunt u lezen dat er verschillende manieren bestaan om calorieën te verbranden. Een van de manieren om energie te verbranden is thermogenese. Bestaan er voedingsmiddelen die na consumptie moeilijker te verbranden zijn en dus uw stofwisseling verhogen?

stofwisseling verhogen met zalmfilet?Jazeker, eiwitten om maar eens wat te noemen. Bij een gemiddelde maaltijd gebruikt u circa 10% van de ingenomen energie voor het verbranden ervan. Bij een maaltijd van uitsluitend eiwitten wordt wel 25% van de energie direct gebruikt voor de verbranding.  Een dieet met alleen eiwitten zou dus uw verbranding aanzienlijk kunnen verhogen.

Er zijn ook nadelen. Uw nieren en lever worden extra belast en dat is slecht nieuws.

Stofwisseling verhogen met linolzuur

Rood vlees en zuivel bevatten linolzuur. Daarvan is aangetoond dat het uw spierweefsel kan laten groeien en wie meer spieren heeft zal ook zijn stofwisseling verhogen

Met groene thee kunt u uw stofwisseling verhogen zonder dat uw hartslag toeneemt. Dat geldt niet voor chilipoeder. Dit kruid verhoogt uw hartslag gedurende een paar uur en dus ook uw verbranding.