new-atkins-320

The new Atkins for a new You

new-atkins-320Het Atkins dieet is welhaast legendarisch te noemen. Weinig dieetgoeroes hadden zo’n enorme impact als Robert Atkins. De bedenker van het Atkins Dieet overleed in 2003. Zijn boek was jarenlang het best verkochte dieetboek en miljoenen mensen claimden met het Atkins dieet kilo’s af te vallen.

Ook het in 2010 in Nederland zo succesvolle dieet van Dokter Frank van Berkum is voor een groot gedeelte gebaseerd op de zienswijzen van Robert Atkins. Na het overlijden van Atkins is het niet minder stil geworden rondom deze dieetmethode. Een professionele goed geoliede organisatie onderhoudt nog steeds contacten met de volgers van de dieetmethode en zorgt ervoor dat er met de regelmaat van de klok nieuwe producten verschijnen.

Zo ook een van de laatste aanwinsten het boek The New Atkins for a new You. Het boek geschreven door Eric C. Westman en Stephen D. Phinney belooft u het ultieme dieet om gewicht te verliezen en uzelf geweldig te voelen. Het is volgens de schrijvers een 21e-eeuwse remake van het meest succesvolle dieet ooit. Fexibeler, effectiever en gemakkelijker vol te houden dan ooit.

Het lijkt vreemd om een bestaand dieet als Atkins, waarvan de bedenker is overleden te eren met een boek met de titel “New Atkins’. Tegelijkertijd demonstreert de titel wel dat de voedingswetenschap continue in beweging is en dat we steeds meer weten over de manier waarop ons lichaam met voedsel omgaat. Dit verbeterde inzicht vergt ook aanpassing van bestaande diëten, zelfs als die zo beroemd zijn als het Atkins dieet. In het boek worden -geheel in lijn met de boeken van Atkins zelf- meer dan 50 wetenschappelijke studies opgevoerd en uitgelegd die duidelijk maken waarom het koolhydraatloos dieet van Atkins werkt.

Diëten zonder of met weinig koolhydraten hebben een vaste plaats veroverd in de dieetwereld en zijn niet meer weg te denken. Of het nu Atkins, het South Beach Diet of het Dokter Frank dieet is, miljoenen mensen volgen het dieet en vallen ermee af. En alhoewel The New Atkins for a New You weinig spectaculair nieuws te melden heeft, is het geen onaardig boek. Het is ten tijde van het schrijven van dit artikel nog niet bekend of het boek ook in het Nederlands uitgegeven gaat worden.