afval bootcamp

Afvallen op een vermagerings-bootcamp

afval bootcampEr zijn verschillende manieren om af te vallen. Sommige zijn drastisch en ingrijpend, andere meer gematigd en gericht op de lange termijn. Er zijn gezondheidsreizen en beweegcursussen. Maar sinds kort is er in het land van de onbegrensde mogelijkheden nog een manier om snel af te vallen. Een ‘weight loss boot camp’.

De term laat zich wat moeilijk vertalen. Onze redactie kwam er niet helemaal uit hoe zo’n weight loss boot camp nu precies vertaald moet worden. Een intensief vermageringskamp? Of een intenstieve afvalvakantie?

Misschien dat we iets verder komen als we omschrijven wat er gebeurt op zo’n army weight loss boot camp. Vrouwen (de deelnemers zijn hoofdzakelijk van het vrouwelijk geslacht) komen binnen en blijven een week of twee weken op de campus. In die periode worden ze zwaar op dieet gezet en onderworpen aan een streng militaristisch regime met enorm veel lichaamsbeweging en cardio fitness. Doel is om in korte tijd veel af te vallen, een betere conditie te kweken en als herboren het Sparaanse afval bootcamp te verlaten.

Door de zwaarte van de oefeningen zijn er wel een aantal restricties volgens de (militaire) instructeurs. Vrouwen zijn alleen welkom als ze tussen de 18 en 25 jaar oud zijn. Een bizarre trend die als het om afvallen gaat hopelijk geen navolging vindt in Europa.