De roeimachine kalorieën verbranden en afvallen 1

De roeimachine kalorieën verbranden en afvallen

Als er in uw omgeving een roeimachine staat probeer hem dan eens uit. Roeimachines zijn uitstekende hulpmiddelen bij het verbranden van calorieën en lichaamsvet.

U belast bij een roeimachine vooral uw beenspieren en in iets mindere mate uw rug- en buikspieren, de spieren op uw borst, schouders en in uw armen. Doordat meerdere spiergroepen gelijktijdig belast worden, is ook de verbranding van energie en vetten hoog.

De getallen

roeimachineEen man van 70-80 kilo die een uurtje roeit op een roeimachine verbrandt tussen de 500 en 700 calorieën extra.

Het aantal calorieën dat u verbrandt is mede afhankelijk van uw lichaamsgewicht en de intensiteit waarmee u traint.

Deze 500 tot 700 extra calorieën in een uur zijn erg veel wanneer u ze vergelijkt met wandelen, fietsen of andere sporten met een matige intensiteit. De eerlijkheid gebiedt wel dat we ook vertellen dat je van roeien aanzienlijk sneller moe wordt dan van wandelen.

Andere activiteiten om calorieën te verbranden

Het is misschien wel aardig om te kijken hoeveel calorieën u verbrand met verschillende lichamelijke activiteiten. U vindt HIER een schematisch overzicht. Wellicht dat er ook nog andere activiteiten zijn waar u geen hekel aan heeft en die u lang vol kunt houden.

Wees voorzichtig als u aan het roeien slaat. Het is verstandig om rustig aan te beginnen en uzelf niet teveel te forceren. Dat leidt tot blessures en dat kan niet de bedoeling zijn.