Operatie NL Fit

AVRO start met Operatie NL Fit

Operatie NL Fit, zo heet het nieuwe fit/afvalprogramma waar de AVRO op 5 september aanstaande mee start. Gedurende een periode van 10 weken gaan zoveel mogelijk mensen proberen om met behulp van het programma meer te bewegen en zo een gezondere levensstijl op te bouwen. 

Behoudens de TV-uitzendingen wordt ook op de radio aandacht besteed aan Operatie NL Fit. Daarnaast zijn er evenementen door heel het land en is er een prominente website en een Facebookpagina. Iedereen die wil meedoen is welkom.

Operatie NL FitArt Rooijakkers tekent voor de presentatie. Hij stelt in een interview dat het dit keer om veel meer gaat dan alleen het presenteren van een programma. Operatie NL Fit wil de basis leggen van een nieuwe community die ook moet voortduren nadat de uitzendingen zijn gestopt het is zaak om in een korte tijd zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen.

Het programma volgt vijf kandidaten die in tien weken meer gaan bewegen en gezonder gaan leven. Zij kunnen daarbij een beroep doen op drie experts op het gebied van voeding, bewegen en de geest. Wie gezonder leeft, wordt fitter en heeft een leuker leven. Rooijakkers haalt daarbij als voorbeeld Ierland aan waar het programma al ruim zeven seizoenen draait en inmiddels zoveel volgers heeft dat de Ieren aantoonbaar fitter zijn geworden.

Operatie NL Fit: van bankzitter naar atleet?

Het is de vraag of ook in Nederland Operatie NL Fit erin zal slagen om van notoire bankzitters bewegers te maken. De aanmeldingstermijn voor de vijf aanvoerders (mannen en vrouwen die gevolgd gaan worden) is op 3 augustus gesloten. Zijn het mensen met een drukke baan die geen tijd hebben om te sporten? Dames die nooit hersteld zijn van een zwangerschap? Of kandidaten die gedurende een paar decennia een kilo per jaar zijn aangekomen en inmiddels moeite krijgen met traplopen.

Volgens de programmamakers van Operatie NL Fit maakt het niet uit of je jong, oud, vrouw of man bent. Iedereen die gezonder wil gaan leven is van harte welkom.

De eerste uitzending staat gepland voor 5 september. We houden u vanzelfsprekend op de hoogte!