the biggest loser

SBS zendt Biggest Loser uit in Nederland

The Biggest Loser is een succesvol programma en dat al gedurende langere tijd. In Amerika, waar het programma oorspronkelijk vandaan komt, is NBC, inmiddels toe aan het veertiende seizoen. SBS heeft bekend gemaakt te starten met het uitzenden van de Nederlandse versie van de Biggest Loser.

Internationaal is The Biggest Loser een succes. Het programma wordt in meer dan 20 landen wereldwijd uitgezonden. Deze uitzendingen volgen niet allemaal exact het format van de Verenigde Staten. Lokale aanpassingen zijn mogelijk. Wat wel overeind blijft in het format is dat degene die uiteindelijk wint, diegene is die procentueel het meeste lichaamsgewicht verliest, of de meeste kilo’s afvalt. En dat kan er behoorlijk inhakken. Zo verloor in 2008 Danny Cahill in 2008 maar liefst 55,6% van zijn lichaamsgewicht. Helen Phillips deed het bij de vrouwen nauwelijks slechter met 54,47%. Hun records zijn sedertdien niet geëvenaard.

the biggest loserWaarschijnlijk zal ook in Nederland een zestiental kandidaten gaan deelnemen aan de show. Vervolgens valt iedere week diegene die procentueel het minst is afgevallen af. Zo wordt langzaam naar een finale toegewerkt waarin degene bekend wordt die ‘The biggest loser’ van het jaar is. 

Nederland is al bekend met delen van de biggest loser. SBS bracht het een aantal jaren op de buis onder de titel De Afvallers. Wat aan het programma wordt toegevoegd is het geldbedrag dat de biggest loser op het einde kan winnen, het wedstrijdelement en het feit dat er wekelijks een kandidaat het strijdtoneel dient te verlaten.

Het laatste afvalprogramma van SBS Afvallers XXL was geen succes. De stekker werd er voortijdig uitgetrokken. Inmiddels is bekend dat Marylayne Sahupala het programma voor SBS gaat presenteren. Zij beviel afgelopen jaar van een dochter en is daarna 20 kilo afgevallen.

SBS start met uitzenden na de zomervakantie op 26 augustus. U kunt het wel en wee van de 16 Nederlandse kandidaten van The Biggest Loser dagelijks volgen op de Nederlandse zender.