calorieën verbranden

Energie verbranden

Wie wil afvallen moet de energiebalans herstellen. U moet energie verbranden. En liefst meer calorieën dan u consumeert. Alleen dan valt u daadwerkelijk af. Maar hoe kunt u snel energie verbranden? En heeft dat zin?

Snel energie verbranden heeft zo zijn voordelen, maar een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats. Onderstaand volgt een aantal activiteiten waarmee u snel calorieën verbrandt, maar het is niet zeker dat deze activiteiten voor u geschikt zijn. Wanneer u wilt gaan afvallen, barst u natuurlijk van de goede voornemens, maar het is misschien verstandiger om rustig te beginnen. Zo vermindert u de kans op blessures en houdt u het waarschijnlijk langer vol.

Energie verbranden 1

Snel calorieën verbranden

Voor wie meteen het onderste uit de kan wil hierbij een tweetal activiteiten waarvan u héél moe wordt, maar waarmee u ook heel veel energie verbrandt.

Zwemmen

Wie wil zwemmen om calorieën te verbranden is actief bezig en heeft een geringe kans op blessures. Wanneer u niet aan de kant blijft hangen, maar netjes uw baantjes zwemt verdwijnen er tenministe 500 to 1000 calorieën per uur als sneeuw voor de zon.

Joggen

U hoeft niet keihard te lopen om heel veel calorieën te verbranden. U kunt beter een beetje rustig aan doen. Dan is de kans dat u het langer volhoudt aanzienlijk groter. Wie gaat joggen, rustig begint en dan opbouwt, die merkt meestal al snel resultaat. Zoek een looptempo dat u ruim een half uur kunt volhouden. Voer daarna langzaam op naar een uur. U verbrandt in een uur joggen 800 tot 1000 calorieën.

Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats. Als u gaat joggen is er ook een kans op blessures als u niet oplet vooral voor mensen met een te hoge BMI. Het beste kunt u gaan joggen onder begeleiding van iemand die er verstand van heeft. Wanneer u zelf aan de slag wilt kunt u hier een loopschema downloaden/samenstellen.

Wandelen en afvallen

Voor heel veel mensen is wandelen een prima activiteit om calorieën te verbranden. Het gaat misschien niet zo snel. Maar u houdt het meestal lang vol en zo tikken de calorieën een behoorlijk eindje weg. Want het hoeft niet altijd snel te gaan. Wandelen en afvallen werken op termijn (als u blijft wandelen) veel beter dan een dieet.

Er zijn natuurlijk nog meer activiteiten om snel calorieën te verbranden, maar ook die zijn wat moeilijker voor mensen die nog niet getraind zijn, of u beoefent ze in clubverband. Vandaar dat we ze niet behandelen.