Afvaltip: Langzaam eten en eet meer soep en salades 1

Afvaltip: Langzaam eten en eet meer soep en salades

Wie wil afvallen kan een beter resultaat boeken door bij een hoofdmaaltijd soep en salade te eten. Wanneer we het hier over soep hebben dan bedoelen we het liefst helderde soep, geen soep die gebonden is want daar zitten extra calorieën in.

Zowel soep als salade bevatten doorgaans erg weinig calorieën. En als u langzaam eet, krijgt u toch het gevoel dat u vol zit.

Dit vereist misschien een nadere uitleg. Wanneer u eet, dan vult uw maag zich. Maar het duurt een tijdje voordat de signalen vanuit uw maag dat u aan het eten bent uw hersenen bereiken, vaak al snel een minuut op 15-20. En dat heeft een nadeel. Want als u van dooreten houdt, wordt u niet geconfronteerd met het geval dat u vol zit. En als gevolg daarvan eet u waarschijnlijk meer. Wie langzaam eet én daarbij voedsel nuttigt dat niet veel energie bevat, krijgt het ‘ik heb geen honger meer signaal’ dus als er nog niet zo heel erg veel gegeten is.

Langzaam eten en meer afvallen

Wie begint met soep en/of een salade en langzaam eet (flink doorkauwen of met een kleine lepel soep eten) krijgt de signalen vanuit de maag niet te laat door en eet minder van het hoofdgerecht en een eventueel toetje. En dat zijn de gerechten waar de meeste calorieën inzitten.

Probeer eens bij te houden hoe lang uw maaltijd duurt en bedenk dan dat 20 minuten eigenlijk een minimum is. Wie snel eet verorbert heel veel calorieën ongemerkt en dat is gevaarlijk. Langzaam eten is dus het devies.

Leestip: U ziet er waarschijnlijk uit zoals u eet. Een confronterend artikel

Wetenschappers blijven erop hameren dat mensen met een hoge BMI te snel eten. En wie langzaam en zorgvuldig eet, valt meestal af. En daar was het toch om begonnen of niet soms? Denk er eens over na en probeer het eens uit in de praktijk. En voor als u het nog niet wist. Langzaam eten doe je aan een tafel die gedekt is en niet aan de aanrecht of voor de TV, want dat mislukt geheid.