Afvallen en boodschappen doen. Waar houdt u rekening mee? 1

Afvallen en boodschappen doen. Waar houdt u rekening mee?

Wie snel een paar kilo wil afvallen is daar vaak de hele dag mee bezig. Eten wordt belangrijk. Dat is begrijpelijk en op zich niet eens zo erg. Wel is het goed om even de gedachten te ordenen en op een goede manier na te denken. Niet over honger, kroketten of patat, maar op een manier die ons bewustzijn en kennis over voeding verhoogt.

Neem nu afvallen en boodschappen doen. Wist u dat u meer koopt als u honger heeft? Ga dus alleen naar de supermarkt als u net gegeten heeft en dus niet hongerig bent. Maak voordat u gaat een boodschappenlijstje. Als u afwijkt van dit lijstje dan bevat het vergeten product niet meer dan 1 calorie per gram, anders laat u het liggen.  U koopt aantoonbaar minder en bespaart zo geld. Dat is ook nodig, want door dat u gezonder en verser gaat inkopen, worden uw boodschappen meestal iets duurder.

Koop waar mogelijk verse producten. Vermijd producten in een pot of blik. Die bevatten bijna altijd meer ingrediënten die niet goed voor u zijn. Hoe dichter een product bij zijn oorspronkelijke vorm staat, hoe minder calorieën erin zitten en hoe gezonder het dus is.

Een voorbeeld: een appel bevat 55 calorieën, een glas appelsap heel wat meer, appelmoes het driedubbele en een appelbol een kleine 400.

‘Light’ stelt bij afvallen vaak niet zoveel voor

Vergelijk producten en lees etiketten. Die geven duidelijk aan hoeveel calorieën er in een bepaald product zitten. U ziet ook hoeveel koolhydraten en (verkeerde verzadigde) vetten een bepaald product per gewichtseenheid of stuk bevat. Wie leest en rustig vergelijkt leer als snel dat de term ‘light’ op heel veel producten niet zo heel erg veel voorstelt.

afvallen en boodschappen doen

Afvallen? Let op bij het winkelen

Koop de hoeveelheid die u nodig heeft, niet meer. Als u gaat afvallen bent u sowieso porties aan het afwegen. Wie koopt wat nodig is en niet meer, houdt geld over. We gooien in Nederland een flink deel van onze boodschappen rechtstreeks de vuilnisbak in. Bewust boodschappen doen voorkomt dit.

Afvallen gaat om anders en bewuster eten. Dit bewustzijn kan worden aangeleerd. Door goed op te letten met boodschappen doen, leert u al doende meer over de voedingsmidddelen die u consumeert en waarom deze u (misschien) dik maken. Wie afvallen en boodschappen doen serieus neemt en er werk van maakt boekt zeker op de langere termijn betere resultaten.