engelspond

Wedden om 1100 euro dat ik meer dan 31 kilo ga afvallen binnen een jaar?

engelspondIn Groot Brittannië en Ierland is wedden een nationale volkssport. Je kunt overal weddenschappen op afsluiten; sportuitslagen, beurskoersen, winnaars van talentenjachten en nog veel meer. Ook wordt er nogal eens gewed over het aantal kilo’s dat iemand gaat afvallen.

Dat werkt als volgt. Wie wil afvallen gaat naar een bookmaker en zegt. Ik ga ‘x’ kilo afvallen binnen een ‘x’ periode. De bookmaker kijkt u eens goed aan en schat zijn kansen in. Hij geeft u vervolgens een inlegfactor van bijvoorbeeld 50. Wanneer u 10 euro inlegt en binnen de gestelde termijn uw doel behaalt, wordt vijftigmaal uw inzet uitgekeerd, in dit geval 500 euro. De inlegfactor is afhankelijk van uw kans op slagen.

Dit alles gebeurde ook bij de 44-jarige Ier Ian Armstrong die begin 2009 een weddenschap afsloot met een inlegfactor van 20-1 dat hij meer dan 31,75 kilo (5 stone) zou afvallen voor eerste kerstdag. Armstong meldde zich 24 december bij zijn bookmaker, ging op de weegschaal staan en incasseerde 1000 pond, zo’n 1100 euro.

Volgens de bookmaker een opmerkelijk resultaat. Een woordvoerder van het wedkantoor gaf aan per jaar honderden weddenschappen af te sluiten op gewichtsverlies of afvallen, maar bijna nooit te hoeven uitkeren.

Armstrong heeft het gewonnen geld gedoneerd aan het jeugdvoetbalteam van zijn zoons.

Bron: Belfast Telegraph