snurken

Snurken en overgewicht

Snurken is een bekend probleem bij veel mensen die kampen met overgewicht.  Bij snurken kenmerkt de ademhaling tijdens de slaap zich door een ruisend en brommend geluid dat zo zwaar kan zijn dat partners of zelfs huisgenoten ervan wakker liggen.

90% van de mensen die snurken, zijn mannen. Hoe ouder men wordt, des te groter het risico dat men gaat snurken. Snurken kan een nadelig effect hebben op je sociale leven en je gezinsleven. Denk bijvoorbeeld aan partners die apart moeten slapen omwille van het snurkprobleem.

snurkenIn veel gevallen is snurken relatief onschuldig, maar soms lijdt de snurker aan het slaapapneusyndroom, waarbij zijn ademhaling tijdens het slapen regelmatig stilvalt. Slaapapneu heeft een enorme invloed op de slaapkwaliteit van de snurker. De snurker kan niet goed doorslapen en zal zich overdag vermoeid voelen.

Bij zwaarlijvigheid kan er een vetopstapeling ontstaan rond de keel, waardoor deze te smal wordt. Door de vernauwing van de keelholte kunnen het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte dan naar elkaar toe gezogen worden en gaan trillen.

Het is dus beter voor zowel uw eigen gezondheid als de gezondheid van uw partner om te zorgen dat u afvalt,  zodat er een grote kans bestaat dat u minder zal snurken.