Slimme kinderen binden stappenteller op rug van de hond

Soms lees je een berichtje waarbij je moet glimlachen. Zo ook vandaag. Kinderen in Oost Londen die meededen aan een bewegingsonderzoek hebben een manier gevonden om de resultaten te beïnvloeden. De onderzoekers snapten maar niet waarom de kinderen, doorgaans met flink overgewicht niet voldoende afvielen, terwijjl ze keurig kun dagelijks aantal stappen (15.000) met de gps stappenteller registreerden.

Zo’n GPS stappenteller is wat moeilijker te manipuleren dan een mechanische stappenteller (pedometer). Die kun je al schuddend de meters laten aftellen zonder er zelf moe van te worden. Met zo’n GPS model is dat een stuk moeilijker.

Een van de onderzoekers ging eens kijken wat er gebeurde op het oefenterrein en zag dat de kinderen hun stappenteller vastbonden op de rug van hun hond en die vervolgens lieten apporteren en rondrennen. En zo kwamen ook mett het GPS systeem de kinderen keurig aan hun dagelijkse portie beweging, althans zo leek het. Het onderzoek wordt vervolgd, maar op welke manier, dat is nog niet bekend.