hond-uitlaten-320

Ga meer bewegen!

hond-uitlaten-320Er ligt een duidelijk verband tussen werkprestaties, sport en gezondheid. Steeds meer mensen die werken zijn bewust bezig met hun gezondheid. Sporten is gezond, kortom bewegen is gezond. U hoeft niet iedere dag urenlang in de sportschool te gaan fitnessen. Een wandeling in de natuur doet ook wonderen. Loop iedere dag minstens een uur en u komt herboren terug. Wandelen is goed voor je lichaam en je geest. “Even de kop leegmaken”zeggen mensen die veel stress hebben op het werk. Het is ook goed voor je werkprestaties. Steed vaker gaan mensen tussen de middag even een eindje lopen.

Een ruime meerderheid vindt dat fitheid veel voordelen oplevert, en deze komen zowel de werkgever als de werknemer ten goede.
Het is echter wel opvallend te noemen dat slechts een kleine 20% van de werkgevers wil investeren in het bevorderen van de gezondheid van zijn/haar personeel.
Als een werkgever het personeel stimuleert om gezonder te leven en hier zelf ook actief beleid in voeren wordt dit meestal zeer gewaardeerd,
Deze werkgevers stijgen vaak in de achting van de werknemers. 

Vaak is het ziekteverzuim in dit soort bedrijven veel lager.