verdient deze mijnheer een invalidenparkeerplaats?

Een invalidenparkeerplaats voor mensen met overgewicht?

verdient deze mijnheer een invalidenparkeerplaats?Wie te kampen heeft met overgewicht heeft daar last van. Mensen met een BMI van 40 of hoger hebben moeite om zichzelf voort te bewegen (al zou dat goed voor ze zijn) of om de trap op te lopen. 

Zoals reeds eerder gemeld is het in de Verenigde Staten allemaal nog een tandje erger. Daar zijn nog veel meer mensen die veel en veel te zwaar zijn en voor wie 20 meter lopen een echte hindernis is. Wie er geweest is, die heeft ze wel eens zien rijden in een elektroscooter, die in Amerika een ‘stroller’ genoemd wordt. 

 

Inmiddels is er ook weer een nieuwe trend waarbij menigeen de wenkbrauwen optrekt. Steeds meer staten in Amerika geven een invalide-parkeervergunning af aan mensen die te zwaar zijn. Zij kunnen dan dichterbij parkeren en kunnen zo vanuit de auto met hun scooter verder, zodat ze helemaal niet meer hoeven te lopen.

 

En dat is natuurlijk raar. Niet alleen zouden deze mensen gewoon meer moeten bewegen in plaats van minder, ze blokkeren ook de invalide parkeerplaatsen voor anderen die hem echt nodig hebben. Zoals altijd lopen de gemoederen tussen voor- en tegenstanders weer behoorlijk op. Bij een enquête op een Engelstalige afvalsite bleek dat meer dan 90% van de ondervraagden tegen de uitgifte van een invalideparkeerplaats is aan iemand die louter en alleen te zwaar is en nodig moet afvallen.