Veel vitamines voor weinig geld,

Verse groenten en fruit zijn lekker en gezond, maar kunnen prijzig zijn. 

De prijs van diverse groente en fruit kunnen enorm verschillen. Een goede tip, eet de groent en / of het fruit van het moment.
In de winter is veel groente en fruit ui t de kas of geimporteerd, u kunt beter eten wat er op dat moment te verkrijgen is.

Kijk ook naar diepvriesgroente en groente uit pot of blik Diepvriesgroente en conserven worden het hele jaar door geproduceerd. Daardoor kunnen ze voordelig uitpakken op het moment dat verse groente duur is. Bovendien zijn ze al schoongemaakt en bereid. U hebt er dus minder van nodig. Voor de vitamines en mineralen hoeft u het niet te laten.

Tegenwoordig is groente uit vriezer, pot of blik vrijwel net zo gezond als ‘vers’. Schil, snijd en meng zelf gemixte, voorgesneden en voorverpakte groenten en fruit zijn een stuk duurder dan ‘losse’ groenten en fruit. Vindt u gemak ook belangrijk, dan zijn diepvries en pot en blik een goedkopere keus.
Eet groente en fruit in plaats van  de lekkere snack. Zelfs bij hoge prijzen leveren groenten en fruit per euro de meeste vitamines en mineralen en de minste calorieën.

Bij veel prijzige tussendoortjes is dat net andersom! Door kostbare repen of koeken te verruilen voor een appel of banaan, slaat u dus twee vliegen in één klap.
Doe inkopen op de markt. Groente en fruit zijn op de markt vaak voordeliger dan in de supermarkt of de groentespeciaalzaak.